Food Truck
Mobilne bary gastronomiczne
Food trucki zdobywają w naszym kraju coraz większą popularność. Festiwale i zloty z udziałem food trucków odbywają się w całej Polsce: w Gdyni, Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Wrocławiu czy Katowicach. Właściciele mobilnych barów gastronomicznych oferują bardzo zróżnicowane menu, przygotowując w dodatku dla swoich klientów stoliki, krzesła, a nawet leżaki, aby spokojnie usiąść i spożyć zamówione jedzenie w towarzystwie znajomych lub rodziny. W okresie letnim jest to znakomita alternatywa dla tłocznych restauracji i pubów.
Food truckowe imprezy są bardzo dobrym sposobem na zorganizowanie niezobowiązujących spotkań, a same mobilne bary gastronomiczne idealnie wpisują się w pejzaż miejski i stają się częścią miasta. Osoby korzystające ze street foodu jako zalety wymieniają przede wszystkim przystępne ceny oraz jakość podawanych potraw, których wybór jest ogromny.
Do przygotowania różnorodnych dań potrzeba jest odpowiednie wyposażenie food trucków oraz zabudowa gastronomiczna. Należy tak zagospodarować przestrzeń, aby zmieściły się w niej potrzebne urządzenia: piece, grille, frytkownice, lady i agregaty chłodnicze. Ponadto potrzebne jest miejsce dla kuchennych mebli, takich jak: szafki, umywalki, ale również kuchnie gazowe i zmywarki.
Zapraszamy do współpracy z naszą firmą w zakresie zabudów food trucków oraz zabudów izotermicznych, przestrzeni ładunkowej i samochodów dla niepełnosprawnych.
Poniżej przedstawiamy zabudowę gastronomiczną wyprodukowaną na samochodzie Citroen HV oraz Mercedes Sprinter 308: